Facebook-badge

maandag 10 september 2012

zondag 9 september

Zondag 9 september

Zouden graag naar St Valéry sur Somme gevaren zijn, maar de wind zit verkeerd-voor ons toch. (zuid). Moeten vanaf nu ook  zuid . Er is nog een ander gegeven, namelijk : we kunnen momenteel toch niet binnen in St Valéry. Het heeft te maken met de coëfficient van het getij. Is nogal ingewikkeld, maar het komt erop neer dat 1 x per maand er bijna géén verschil is tussen hoogtij en laagtij. Wij moeten de bebakende route, vanaf de AT-SO (boei op zee) tot in St Valéry altijd kunnen doen met hoog water. Maar TOT woensdag staat er te weinig water om binnen te varen.
Onze nederlandse buren hier wouden ook vertrekken naar Valéry, maar met de diepgang van hun boot, halen ze het ook niet. Gelukkig hadden we eerst getelefoneerd. Want volgens de officiele maritieme loodsboek zouden we wel binnen moeten kunnen...Onze buren zijn naar Engeland overgestoken-naar Folkstone. Nadien komen ze ook naar st Valéry.
Hebben ons dan maar klaargemaakt voor een fikse wandeling langs de 'calvaire des marins' (gedenkteken vermiste zeelui), tot aan 'La Colonne de Napoleon' (54 m hoog): een gedenkteken ter ere van la Grande Armée en de uitreiking van de eerste 2000 légion d'honneur ( onderscheiding van eer-militair).

Harpa en Dina willen alle 2 als eerste naar beneden..


Hier staat hij... hoog en droog....



Zit ik mooi Zo ?????




Geen opmerkingen: