Facebook-badge

maandag 17 september 2012

Met het treintje naar Cayeux sur mer

Peperkoeken huizeken

Zondag 16 september

Het was terug een stralende dag toen we deze morgen onze luiken open deden. Niet te laat opgestaan, want van zulke dagen moet je maximaal kunnen genieten. De ochtenwandeling langs de overkant van de jachthaven met een fantastisch zicht op de slikken en schorren die de baai van de Somme te bieden heeft. Victor Hugo heeft dit gebied dikwijls beschreven en vond dit van het mooiste ter wereld...
De hondjes aan boord gezet en wij naar de markt. Wat een volk!!!! Als we thuis zijn gaan we amper naar de markt, maar op vakantie vinden we dit toch eens leuk! Het was al tamelijk laat en besloten om bij de traiteur wat eten te gaan kopen. Vooral de quiches met zeekraal en mosselen bleken achteraf héél lekker te zijn...Hebben nu nog Quiche met Maroilles (een kaas van deze streek).
Ondertussen hadden we ook onze tickets gekocht voor het stoomtreintje. Vorige keer hadden we een kaartje gekocht voor Le Crotoy. Dit ligt helemaal aan de andere kant van de baai.
Nu besloten we naar Cayeux mee te rijden. We hadden al gelezen dat hier een keistrand is. Er is een houten plankenpad van wel 2 km aangelegd . Daar zijn dan houten strandhokjes aangebouwd, gans de 2 km lang, en daar zitten de mensen dan wat te zonnen (vandaag toch) , of wat in een zeteltje een boekje te lezen, of beetje te buurten. Maar wat je daar dan zit te doen als het slecht weer is ??? We wandelden richting centrum.
Na een drankje voor Piet en een ijsje voor mij, wandelden we terug naar het stationnetje van Cayeu .
Nog een half uurtje terug met het treintje naar st Valéry. Het was héél plezant, zeker het terugkomen, we hadden een gans compartimentje voor ons alleen ...en de hondjes konden nu toch wat vrijer bewegen. We moesten wel opletten, want die raampjes stonden open. .Het was het laatste ritje van de dag en de machinist had er plezier in... steeds maar liet hij het treintje fluiten.....pure nostalgie... en maar stoken en stomen...

Mooi hé, markt naast 't water???




Overzicht jachthaven


schorren..


Langs de vaargeul

Slikken






Wie heeft er de hoogste mast???



 


Harpa met haar korte pootjes...

Dina lacht... nu nog...



Schootje zitten


Harpa toch


Dina op uitkijk


Men zou er moe van worden... dat schudden




Oei, moeten we hier af???

passeren een beenhouwer...

Snoepjes !!!


2 locomotieven achter elkaar...




doempen jongens....

 

Dina valt bijna in slaap

De avond valt...


....over de jachthaven


Cayeux sur mer



Geen opmerkingen: