Facebook-badge

maandag 17 september 2012

Rustdag , alhoewel....

Maandag 17 september

De rust is hier in st Valéry teruggekeerd.  Het was hier aardig druk gisteren :. met zo'n prachtig weer, en dat op een zondag is dit meer dan normaal. Het treintje, de markt, de jachthaven, de baai zelf...dit alles maakt het hier een aangename plaats om te vertoeven. Toch was het vandaag toch eens een dag om de boot eens op te frissen, zowel van buiten als van binnen. Ik dus de stofzuiger bovengehaald,  donsdekens , kussens, alles opgefrist... en Piet , water bijgevuld, dek afgespoten , en teaken banken in de kuip met product behandeld. Als het weerbericht voor morgen klopt, vertrekken we morgen 1 u vóór HW richting Dieppe.(14u00 )
Als we daar geraken, zijn we in Normandië. Dat zal dan wel onze verste bestemming worden dit jaar. We moeten nog in Breskens geraken tegen 27 september. Normaal gezien moet dit lukken,gezien we nu meer met zuidwestenwind te maken zullen krijgen , dan met noord of oostenwinden...Om het simpel uit te leggen, het is steeds moeilijker om zuidwaarts te varen, dan terug te keren naar Belgie of Nederland .
Indien dit toch niet zou lukken, géén probleem, dan laten we de boot wel ergens in een jachthaven liggen, we geraken wel thuis... Er komt ons wel iemand ophalen. De week nadien of later kunnen we de boot nog terugbrengen naar Breskens.

Die hut : beetje een toeristische attractie???


Van hieruit onder de grond wachten de jagers....

Vandaag enkel een foto genomen van een speciale hut , waar de jager zich bij eb in  verschuilt, en daar wacht tot hij een eend in het vizier krijgt...    Het is een eeuwenoude traditie, vroeger wel als noodzaak. (chasse au hutteau). Is hier nog steeds veel in gebruik....

Geen opmerkingen: