Facebook-badge

donderdag 13 september 2012

Van Napoleon tot chateâu van hardelot

Woensdag 12 september

In de morgen , zonder de hondjes-mochten nog wat rusten, terug naar de colonne van 'la Grand grande Armée'. Nu was het museum open en konden de liefhebbers de colonne beklimmen... Er waren verschillende museumbezoekers, maar enkel Piet en ik wilden toch naar boven. Het was mooi weer, blauwe lucht, dus uitstekend zicht naar Engeland toe. 251 treden naar boven...
Fantastisch uitzicht daarboven natuurlijk !
Nog even een ommetjue langs één van de vele kerkhoven van WO I en WO II (in Wimille)
Nadien terug naar de boot, even gerust en met zijn allen op weg naar Le Touquet, via Etaples aan de rivier La Canche. De monding van La Canche gaf ook mooie uitzichten, met de duinen erbij.
 Het weer begon wat te veranderen en we kregen  lichte regen.... weg blauwe lucht.
We zetten onze Panda-tocht, (waarvan we de achterzetels benedengelegd hadden, en vol kussens gepropt, zodat de hondjes het daar toch comfortabel hadden) verder.
Op weg naar het kasteel van Hardelot waarvan we wat informatie over gelezen hadden. Ooit gebouwd door Sir John Hare ,geïnspireerd door het kasteel van Windsor. Later werd het een attractiepark ,daarna bewoond door een  religieuze gemeenschap, en nu is het eigendom van de gemeente. Hier werden ook enkele scènes gedraaid van 'Tess' een film van Polanski.



Tot 1964 stond deze Napoleon als goddelijke Romeinse keizer boven op de colonne. In opdracht van  De Gaulle  vervangen door de huidige


Dover : de krijtrotsen


Strekdam Boulogne


Boulogne Stad


Even over balustrade hangen om deze foto te maken...


.....Piet hé, ik niet


Dat platform boven beweegt....



Hier beginnen we eraan 251 trappen omhoog



Begraafplaats 








Bijschrift toevoegen

Le Touquet : monding La Canche



+ duinen




Ons Dinaatje


Even organiseren...


Chateâu de Hardelot





Mooi uitzicht 


En de fazant...


....die ging lopen


gedaan met wandelen



Geen opmerkingen: