Facebook-badge

zaterdag 22 september 2012

Belangrijke update : boosdoener 'Nadine'

Zaterdag 22 september

Weerberichten bekeken, praatjes gemaakt met de buren, en we weten het allemaal : er komt véél wind, héél véél wind. De uitlopers van (afgezwakte orkaan),Nadine, komen richting 'hier'. Er is echter nog een andere depressie zich aan het vormen boven UK, en die zouden dan nog eens kunnen gaan botsen ook.... Onze overburen de Engelsen zijn net vertrokken... die zullen de 26 mijl tot Dover op een deftige manier nog halen met bft 4 - wind noord. Voor ons is dit kwestie windkracht de beste dag ook nog, maar 'noord', dat lukt niet voor 42 mijl.(tot Duinkerke). En vanaf morgen krijgen we te maken met windstoten 7, 8 , tot 9 bft !!! Onze re- buren de Zweden, die blijven hier al direct voor 1 week, de li-buren, de Belgen, die blijven hier ook, tot ze een verdere beslissing genomen hebben.
Want we weten bij dit weer, zo'n uitloper, dat kan dàgen duren.  We hebben dus besloten, de boot hier te laten liggen tot de wind gaan liggen is, en morgen naar huis terug te keren.
Piet zal eerst de auto gaan ophalen naar Breskens, en mij en de hondjes + bagage komen oppikken hier in Boulogne.  Een week werken voor Piet, en dan tijdens zijn 5 dagen rust, een gaatje vinden om de boot in 1 of 2 dagen naar Breskens te varen. Hij heeft dan nog zo'n 92 mijl op zijn eentje te varen. Ik  zal niet meevaren dan, ik blijf met de hondjes thuis. (met de hondjes erbij duurt het zeker terug te lang, want dan moeten we overnachten). En zonder de hondjes (en ikke) gaat Piet  , tòch varen bij andere weersomstandigheden.. bv. toch met ietsje meer  wind en bewegende boot.. (nog altijd zonder risico's weliswaar).
Als IK erbij ben is het toch zo'n beetje van : vrouw beslist !!???    -:)))

Geen opmerkingen: