Facebook-badge

donderdag 6 september 2012

Van het Station en de zeerob...

Woensdag 5 september

Het weerbericht gaf vandaag Noorderwind aan windkracht 4. We hebben genoten van Gravelines; nu is het tijd om verder te varen naar Boulogne sur mer. We maken er in de morgen nog een gezellige wandeling van , nog langs een andere kant van de remparts, en via het 'station' van gravelines terug aan boord. Onderweg werden we verrast door een verdwaalde 'zeerob' in de rivier de Aa (die uitmondt in het Bassin de Vauban). Eigenlijk bleek hij niet zo verdwaald te zijn, want hij vertoefde daar al een tijdje, volgens de bazin van het enige (gezellige) caféetje aan 'het Station'.....
Het was enkel nog wachten, met de dieptemeter in het oog, tot er genoeg water onder onze kiel was, om te vertrekken. Pas om 15u 30 konden we de motor starten voor zo'n 35 mijl tot Boulogne. Gedeelte stroom tegen, nadien (voorbij cap Blanc Nez-stroom mee). We konden eens de breakwaters  buiten (op motor), de zeilen hijsen . Op zo'n 5 mijl van de strekdam van Boulogne, toen het al begon donker te worden, motor opgezet. Zo konden we nog in het schemerlicht de zeilen op een goede manier neerlaten.  Boulogne binnenvaren is zowiezo uitkijken.. er zijn er al veel de noorderdijk opgevaren (héél slecht aangegeven).
Het vervolg heb ik gisteravond nog neergeschreven. Mijn achterstand van verslagjes is weggewerkt. Ik heb enkel nog enkele korte filmkes van gisteren onderweg. Ik moet die zelf eerst bekijken of het wel de moeite waard is, om ze hier te plaatsen.









Onze vriend op een 'olieboom'


Dag , zwaait hij en nadien verdwijnt hij in 't water....


Het STATION


Helemaal op 1 foto'ken , van dichtbij...


Ingang poort arsenaal met gouverneurshuis




Vanop de vesting, zicht op de jachthaven





Mooi zicht op 'Het kanaal - naar zee'


 En nu gaan we Boulogne verkennen. 

Geen opmerkingen: