Facebook-badge

vrijdag 7 september 2012

Boulogne-sur-mer

We liggen hier in de jachthaven dicht bij de vissersbootjes, die langs de overkant liggen. Die durven al eens s'nachts te vertrekken, en dat kan je dan voelen. Eigenlijk niet zo best geslapen deze nacht...
Maar als je dan  's morgens toch je ogen opendoet ,en je de zon ziet schijnen door de raampjes, heb je toch al vlug zin om goedgezind op te staan. Koffie maken op de 'oude' manier , heerlijk... Water laten koken... en laat de ketel maar fluiten...Lekkere broodjes met boter, kaas, confituur,fruit...dat is het zowat voor mij. Kijk er al naar uit, morgen , verse croissants en andere lekkere koeken...Hopelijk wat beter slapen vannacht..
  Wandeling naar het bovenste deel van de stad (st Pierre), met uitkijk op zee. Van daar hoog konden we vaag de krijtrotsen van Dover zien. Heb geprobeerd in te zoomen met fototoestel, maar je ziet het niet. Zouden deze afstand gemakkellijk kunnen doen met onze boot, maar ja.. met de hondjes erbij lukt dat niet...of beter.. MAG dit niet.  Daarna naar beneden, en via Nausicaä en  de promenades terug naar onze boot. Tesamen met de hondjes.
Nadien zijn Piet en ik nog eens richting centrum geweest, langs de winkelstraten en restaurantjes. Voor morgenavond hebben we  'Le Doyen' uitgekozen. Een typisch restaurantje met locale (vis)specialiteiten.
Nog een laatavondwandeling... een serieuze klimpartij naar boven is het geworden... het is trouwens net laagtij geweest. We hebben hier in Boulogne al een getijverschil van 8 meter . In Breskens en de Belgische kust is dit 5 à 6 meter. En het hoogste getijverschil heb je in St Malo : daar is dat 13 meter...
Ik kan je verzekeren dat je dat voelt, als je daar omhoog moet langs de gangway. Het is dan ook logisch dat deze héél lang gemaakt wordt, dit om het niet té steil te maken. Deze gangway volgt de bewegingen mee van de pontons. Dus ,als de pontons zakken, wordt de gangway steiler, en omgekeerd.

Slaapwel ....



Vissersbootjes met rechts ervan hun eigen kraampje


Ingang van de haven : 




Met het blote oog vaag te zien, de witte krijtrotsen van Dover




Haven en strand




Nausicaä


Shake hands : Engeland/Frankrijk



Leuk pleintje



hmm... dit gaat nog ... zie je de wielekes???


yoeps...


Start !!


Klimmen maar... (en mij zie je nie, maar ben ook bezig hoor.. met Paavo èn Dina )


Na de wandeling.. veilig terug beneden en nog even naar boven gekeken..



www.nausicaa.fr
 : (onderwaterobservatorium en wetenschappellijk centrum) .
                    Eigenlijk een must !! Zijn hier  al eens geweest, misschien morgen of overmorgen terug.


Geen opmerkingen: