Facebook-badge

dinsdag 11 september 2012

Le Portel + Hardelot

Dinsdag 11 september

Met de 'camionet' gaan winkelen in het koopcentrum. Toch beetje gemakkellijker dan alles te voet te moeten versleuren. Piet was dezemorgen naar Europcar gegaan, om te vragen om een auto-wissel. Om 16 u mochten we de camionet binnenbrengen voor een... dat wisten ze toen nog niet.... uiteindelijk is het een Fiat Panda geworden.... Natuurlijk wel wat te klein, maar toch beter dan die VW - bestelwagen. Da Panda-ken is toch ook weer niet om honderden kilometers mee te rijden... We konden nu toch eens naar wat strandjes in de buurt rijden.
Het weer viel, na de onheilspellende vooruitzichten, nog best mee.(maar voor ons nog géén zeilweer..)
Zoals je op de foto's kan zien... véél volk liep er niet. Enkel wat mensen met honden. We wachten dan wel om ze los te laten. Het strand van Le Portel is volledig omgeven door hoge dijken.. de hondjes kunnen hier bij manier van spreken niet weglopen... maar dat weten natuurlijk véél hondenliefhebbers..
Even doorgereden naar Hardelot, waar we langs bossen , met mooie villa's de plage bereikten. Hier ook even uitgestapt en kleine wandeling gedaan . Dit strand is gekend voor 'strandzeilen' vanwege de uitstekende kwaliteit van het zand. Er waren ook nog verschillende kite-surfers bezig. We lieten het strand hier  terzijde liggen, en bleven op het wandelpad. Zo kwamen we ook de 'bronzen hond' tegen....(en Harpa ook...met hare kop ertegen-aiai)
We keerden met de Panda terug naar Le Portel, waar we de hondjes toch nog even konden laten rennen. Niet lang... ze hadden al véél gewandeld ook...en je zag dat het genoeg was...

Le Portel met overblijfsel van een fort dat Napoleon nog laten bouwen heeft (fort de 'l Heurt)





Ons huur-karreken


Grandioos !!!


:-)))


Hardelot






Uitstekend om te rennen... hoge dijken 

'Eens terug aan boord, wind stak weer meer op. De boot begon beetje te bewegen, de wind raasde door de mast,  maar dat zijn we ondertussen allemaal al beetje gewoon geworden. En als je moe bent, helpt dat zelfs om nog beter in slaap te vallen...

Geen opmerkingen: