Facebook-badge

vrijdag 21 juni 2013

Rustig dagje in Le Havre

donderdag 20 juni
Zou het vandaag nu toch eens lukken ?
Bij het opstaan scheen de zon... ,maar dit hebben we nog al gehad , 1 uur, 2 uur ?
Maar nu deze avond kan ik zeggen : we hebben een ganse dag mooi weer gehad ! De weersvoorspelling was : 60 %  kans op regen, maar ik was er niet kwaad om, dat ze er weeral naast zaten.
We liggen hier op ponton O, echt wel ver tot we aan  wal zijn. Dina maakt er ondertussen de gewoonte van om gauw haar plasje te doen op de pontons, als we haar af de boot zetten.(Dit spoelen we dan als propere belgskes direct weg-genoeg kraantjes )
 Er liggen ook geregeld lege mosselschelpen op de pontons. Die worden door de meeuwen achtergelaten, nadat ze ze leeggegeten hebben, maar Dinaatje vind zo'n leeg schelpje ook nog wel lekker...Ik neem het haar wel af.. als ik op tijd ben. Nog een obstakel hier : is er hier toch een bootje waar een kat op woont... En we moeten er echt voorbij...en zo'n ponton is wel breed, maar dan ook weeral niet zóó breed.  Het duurt dan wel een tijdje eer we  op de betonnen pier geraken.
Gewoon rondgewandeld vandaag.  De kerk Saint Joseph, met zijn  12768 stukjes gekleurd glas, hier rechtover de jachthaven, die wou ik nog wel eens bezoeken. Tot aan het museum Malraux geweest waar een tentoonstelling loopt van Pissarro, maar we waren eigenlijk te laat om nog te beginnen aan een bezoek.
Er was vandaag veel beweging in de jachthaven : Nederlanders, Engelsen en wij ... en ieder met zijn eigen verhaaltje... Best gezellig, zeker bij goed weer.  En, niet om stoeferig te doen... maar onze spatzeiltjes zien met windhondenlogo, dat maakt al velen nieuwsgierig... waarom ?   Tot ze dan Paavo, Harpa en Dina tevoorschijn zien komen...Die verbaasde gezichten :  en de opmerkingen : 'quite a job'....
Of die Engelsman die vroeg, wanneer we vertrokken.., want maandag kwam zijn vrouw met de auto aan, met hun KAT... en nog meer van dat grappigs....
Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Er zijn nog vele mogelijkheden : Deauville, valt af, misschien Dives-sur-mer... of indien er plots toch teveel wind komt, blijven we misschien nog hier?
In ieder geval 'les Havrais' hebben mijn hart gestolen...

De indrukwekkende kerk saint Joseph










Museum van schone kunsten


Rede van Le Havre


Voor kenners : De Pen Duick 5 : van de legendarische franse solozeiler Eric Tabarly - verdwenen op zee in 1998


Leren zeilen - optimist




een toerist met 3 windhonden voor het stadhuis :-)



Justitiepaleis



De brede Avenue Foch


linker gedeelte jachthaven vanaf H tot O


rechter gedeelte jachthaven van A tot G





De segway : misschien voor later.. als ik niet meer te voet rond kan... 


verdere informatie op : http://www.le-havre-toerisme.nl/toerisme-normandy/le-havre-en-images.htm








Geen opmerkingen: