Facebook-badge

zaterdag 22 juni 2013

Le Havre : tijd tekort...

Vrijdag 21 juni
We hebben ondertussen al 9 etappes achter de rug.
Volgende week moeten we onherroepelijk terug naar Belgie. Nu beginnen we toch uit te zoeken, in welke jachthaven we de Hoidja gaan achterlaten. We waren ook van plan Deauville te bezoeken. Maar aangezien ze in de jachthaven daar geen teken van leven geven voor bijkomende informatie, zal het eerder Dives sur mer worden. Ofwel toch naar Ouestreham, en zo de Orne op naar Caen? Is allemaal niet zo ver meer, maar de wind zit echt volledig tegen :  ZW - dus pal op kop.. En dat bij bft 5 à 6 .., neen , is best mogelijk, maar niet met de hondjes erbij... en eerlijk gezegd, ik vind dat ook niet aangenaam.
 Het is hier best een aardige stad, Le Havre, vervelen doen we ons hier niet. En het was vandaag terug 'gewoon' weer : zo'n 16 ° C , met af en toe een druppel erbij. Maar niet geklaagd...we lopen er nog allemaal vrolijk bij... Zeker Dina die een pakje 'snoepbeentjes' gevonden had, terwijl wij het MuMa gaan bezoeken waren. Mijn fout natuurlijk... ik zal ze niet goed in een kastje gelegd hebben.... 
Het Musée d'Art Moderne André Malraux (Muma) : expositie : Pissarro dans les ports -Rouen, Dieppe, Le Havre : van 27 april tot 29 september . Deze tentoonstelling was nu eens ècht de moeite waard ! 
Met werken van Monnet, Renoir, Marquet, Boudin, Pissarro en nog vele andere ..
Bij de namiddagwandeling langs de Avenue Foch viel het me toch weer op, hoe mooi de grasperken erbij liggen. Mooie, fris-groene afgereden grasperken, met regelmatig vuilbakjes en daarboven houders MET  hondenpoepzakjes . Op vele plaatsen zie je al eens houders voor hondenpoepzakjes, maar die zijn dan meestal leeg. In Nederland of Frankrijk wel te verstaan.... want in België, vindt je gewoon nieks...
's Avonds bleek er een muziekfestival te zijn in de stad. Naar jaarlijkse gewoonte op 21 juni : de langste dag van het jaar. En vandaag, valt die dag juist op een vrijdag, weekend dus.
We wandelden beetje van de ene naar de andere muzikale attraktie: folk, rock, koor, samba,rumba, jazz, verschillende muziekgenres genoeg! Soms in een café, andere op een podium, in het park, op de kade...in totaal ,méér dan 20 muziekgroepen.
We konden ook de werkzaamheden zien aan  'Le Volcan' - een nieuw project dat een theater, cinema, polyvalente zaal en expositiezalen zal omvatten. De architect hiervan is Oscar Niemeyer(Brazilië). Vooral gekend als  stichter van de stad Brasilia.   
Morgenvroeg misschien naar de Japanse tuinen...

Le havre : heeft ook een grote zeehaven



Festival


overal muziek...



een koor


Een hondenliefhebber..


Samba..


Le Volcan



Le petit Volcan


Ons ponton bij ondergaande zon



Dina aan boord zetten... ...


En veilig vastklikken... néén Harpa...


Bedtijd....




Geen opmerkingen: