Facebook-badge

woensdag 26 juni 2013

Etappe 10 : Le Havre - Dives sur mer

Dinsdag 25 juni

Bij de ochtendwandeling rond 8 uur dezemorgen, worden we toch weer opgemerkt door een dame , die haar auto aan de kant zet, en naar ons toekomt !!! Je mag het al raden : ze begint direct over de SPA....Dat ze medewerkster was en dat er juist 2 whippets toegekomen waren, en of we die niet wilden???
Wij, eerst, stomverbaasd... de SPA ??? Heb dat nadien opgezocht, maar ondervond dus wel vlug dat het  een of andere dierenorganisatie was. http://www.spa.asso.fr/ : Société Protectrice des Animaux.    Maar ze dacht dat we van Le Havre zelf  waren. Ze schrok dan ook wel , toen we zegden dat we met ¨Paavo, Harpa en Dina op een zeilboot daar waren. Deze dame was in ieder geval nogal overdonderd : ze dacht, omdat we al 3 honden hadden, we er maar vlug 2 whippets konden bijnemen.
Om 9 uur hebben we dan Le Havre verlaten. We hebben hier 5 volle dagen met plezier geweest!
Nu gaan we proberen Dives sur mer te bereiken. Hier zijn we nog nooit geweest, maar lijkt ons een interessant plaatsje. Rechtover Cabourg, (beter gekend),  langs de andere kant van de rivier de 'Dives'
Een heel andere hemel vandaaag... blauw, en de zon is al direct van de partij.
Om 10u34 ongeveer varen we de meridiaan van Greenwich over. Vanaf nu gaat onze positie steeds in Noorderbreedte (noordelijk halfrond) en Westerlengte uitgedrukt worden. Op dat moment is onze positie : 49°25'915 N en 0°00'0 O/W
Om 12u30 liggen we afgemeerd op dwarskaai - ponton N in port Guillaume (verwijst nog altijd naar Willem de verovenaar)
 Er kwam direct  een bootje aangevaren van de havendienst , voor meer informatie en betalen liggeld moesten we naar de capitainerie. Ook  voor internet (hier gratis), moesten we wel eerst achter de code. Piet dus vlug daarheen. Toch weer helemaal rond de jachthavenkom en...wat betekende, zeker 30 min heen en terug, om te zeggen dat bureau nog gesloten was tot 14 u 00. Dan maar gaan wandelen langs de landtong , die we voorbij moesten bij het binnenvaren van de jachthaven. Hier moet je terug berekenen om met hoog tij te kunnen binnenvaren. (ook de belangrijke rode en groene tonnen nemen)
Om 14u30 terug met de hondjes, en achter mijn internetcode. We kregen op het havenkantoor nog wat inlichtingen over Dives sur mer zelf. In het centrum zou nog een oud middeleeuws gedeelte van de stad overgebleven zijn. Dat gingen we later, straks bedoel ik wel eens gaan bekijken  .Wat gaat een dag zo vlug voorbij...Terug aan boord, en het was al 15u30..
Even uitgerust (ik bedoel - op internet gekeken hihi).... En klaar voor verkenning van het Oude Dives...
Echt wel mooi, maar geen fototoestel bij - batterij plat !.. Foto's daarvan zal ik morgenvroeg nog nemen...

Tot ziens Le Havre !!!





Aankomst Dives

                                         








Door het open poortje



Harpa ziet op de peillat dat er water genoeg staat ..


't ziet er hier goed uit... denkt Harpa


Hier liggen we dan


in de duinen









...even inzoemen om ligging jachthaven port Guillaume beter te situeren


Dina : Alles onder controle !!!


Mijn boot !!!




Traditioneel bootje met 'vrolijke' mannen...


Ondertussen nog wat eten gekocht,... want ons eerste idee om op restaurant te gaan , hebben we maar veranderd in ,  aan boord koken, en nadien gezellig opeten buiten in de kuip. En dàt, hebben we nog niet veel moeten doen dit jaaravondwandeling beginnen we, over het brugje over de Dives, zo naar Cabourg en daar  de promenade op.
Even op het strand en dan werd het donker, en keren we terug naar de Hoidja




Geen opmerkingen: