Facebook-badge

maandag 17 juni 2013

Etappe 7: Dieppe - St valéry en Caux

 Hoogwater om 17u30 in Valéry en Caux.
Met onze diepgang kunnen we binnen vanaf 17 uur.
We berekenen dat we rond 13 u vertrekken. Tegen dan krijgen we wel al stroom tegen , dus we houden een gemiddelde van 4 mijl/uur . Er is bijna geen wind, maar ondertussen wil Piet het grootzeil toch eens hijsen, om nog eens te controleren of alle lijntjes wel goed strak aangespannen zijn. We hebben er tijd voor. We proberen zelfs beetje te zeilen.. we doen 2 knopen ...Ideaal om ons fameuze vislijntje over boord te hangen..., maar rekenen op een lekker, vers gevangen visje voor vanavond, doe ik niet.
Plots dolfijntjes !!! Joepie, altijd leuk om zien.. Maar meestal volgen ze een tijdje je boot, en spelen beetje in de boeggolven. Maar deze deden dit niet, en zo waren ze vlug uit het zicht.
Ik kreeg de indruk dat we achteruit zeilden.... Het moment dus om de motor aan te zetten en recht naar St Valéry te varen. Ondertussen was het ook beginnen regen en het was kil buiten.
Nog 10 mijl , het was 1500 uur.( en vislijn binnen)
De hondjes en ik bleven lekker binnen. Geen weer om in de kuip te vertoeven.
Met vele bootjes tegelijk vaarden we richting haveningang. Het kan ook niet anders. De brug ging voor een eerste maal open om 17oo, en nadien om het half uur.. tot 1900.En dan is het gedaan voor vandaag. Wij vaarden binnen om 17u30 en kregen direct een plaats links aan het bezoekersponton toegewezen. Deze jachthaven heeft dus zijn beperkingen. Je kan er niet zomaar binnen en buiten, wanneer je wil. Maar deze gegevens over toegankelijkheid, getijden, kaarten, foto's en andere speciale zaken van de jachthavens , staan beschreven in de Bloc marine. Elk jaar wordt een andere editie uitgegeven, en die moet je elk jaar opnieuw kopen, er zijn teveel belangrijke zaken die jaarlijks veranderen.
Een rustig , gezellig dorpje...


Dolfijntjes


Naderen haveningang






Vissersbootjes met hun eigen kraampje op de kade


wachten tot brugje open gaat


..gaat nu omhoog


jachthaven binnenvaren


maison Henry IV


Geen opmerkingen: