Facebook-badge

donderdag 20 juni 2013

Etappe 9 : Fécamp - Le Havre

Woensdag 19 juni
Bij de ochtendwandeling langs de dijk hadden we al gezien dat er niet veel wind was. Maar het was voorzien dat we gingen vertrekken naar Le Havre, en om 11u00 maakten we de trossen los en passeerden de breakwaters om 11u15 .  De bedoeling vandaag was toch zo dicht mogelijk langs Etretat te varen. De gekende mooie foto's en postkaarten hiervan, dat kan ik als amateurken niet bekomen . Zeker niet als het grijs, regenachtig weer was als vandaag. Dichter dan 800 m zijn we niet gekomen, de dieptemeter gaf nog steeds meer dan 10 meter aan. Er was, met dit weer , bft 2 à 3, helemaal géén gevaar.
Om 14u45 passeren we de breakwaters van Le Havre, en om 15u00 liggen we aangemeerd op O 19.
We halen vandaag zelfs de 20° C , zon en afwisselend beetje regen.
Le Havre is een hele interessante stad : volledig heropgebouwd na de 2de wereldoorlog door architect P Perret Auguste. De église st Joseph,met zijn 107 meter hoog en 12768 stukken gekleurd glas (ook gebouwd door Perret), is een must; Het museum Malraux; De jachthaven, met meer dan 1300 ligplaatsen.
Op 500 m van het centrum: 2 km strand (kiezel en zand), 4 km wandelpad, aangelegd door de  landschaparchitect Alexander Chemetoff. De vele groene parken... Teveel om allemaal op te noemen.
Je kan zelf eens snuisteren op : http://www.le-havre-toerisme.nl/toerisme-normandy/le-havre-en-images.htm
Echt de moeite !
Wij hebben 's avonds zelf een wandeling gedaan op het wandelpad, vóór het strand...ontspannend, bij een aagenaam temperatuurtje...

Etretat






Haha, wie heeft de mooiste ... kont




Dina is moe...



Aankomst le havre


Jeugdzeilen : optimist



Hier nog een mooie...




De nieuwste trams 



avondwandeling






En Paavo voer mee....


































Geen opmerkingen: