Facebook-badge

dinsdag 12 juni 2012

West-Terschelling

Maandag 11 juni,
Wakker worden, opstaan, kopke buiten steken.... heerlijke zeelucht snuf ik op... Dit is al direct zo een uitnodigend gevoel om een gezondheidswandelingetje te doen. Het ontbijt eerst nog en we zijn er alle 4 klaar voor! We hebben ervan genoten. De hondjes dan aan boord, en Piet en ik op weg naar het dorp om wat inkopen te gaan doen.
Ondertussen hadden we al een babbelke geslagen met onze buren. Hele vriendelijke mensen, uit Genk.
Zij waren gisteren naast ons (lanszij) komen liggen.Als er geen andere plaats meer is in de jachthaven wordt dit gedaan zo, soms met verschillende boten naast mekaar. Het is dan ook de ongeschreven regel, dat je dan vraagt 'of je langszij' mag komen liggen, wat zij , als welopgevoede Limburgers,spontaan gedaan hadden :-))
In het dorp bij de bakker, speciale broodjes, en koeken gekocht : met cranberries. In een klein winkeltje confituur, gedroogde veenbesjes en nog wat andere eilanderproducten meegebracht...Kunnen weer tegen een stootje... hmmm
Na het middageten, een kleine rustpauze, een  wandeling gedaan, door de oude duinen,(beplant door bosbeheer), langs het duinmeertje(met dodemanskisten), Seinpaalduin, het Groene strand naar het zeeliedenmonument. Dit beeld is van een vrouw, die weggedoken in haar jas, over de zee uitkijkt, in afwachting van haar man, een eerbetoon aan alle eilanders die door de eeuwen heen op zee gebleven zijn...(deze wandeling had ik uit een boek gehaald, dat ik in dendermonde in de bib gaan halen was : Wat en Hoe reisgids/Waddeneilanden).
Onze buren Lieve en Stefaan hadden ondertussen hun boot aan de overkant gaan leggen, waar ze ook zelf langszij de kant konden liggen. Maar een uitnodiging om 's avonds bij hen te komen, konden we niet weigeren...Zogezegd zo gedaan. Met een stuk eilandercake : dus met cranberries, om niet met lege handen te moeten gaan, op weg naar Lieve en Stefaan. Het is een hele aangename avond geworden!
En dan is het ineens  later dan je denkt...
De hondjes nog eens buiten gelaten en.. bedje in.
Waar is die andere hond?



Duin op



Duin af


Pas op Harpa, straks heeft hij je oor vast...

Paardjes

Plezant


Aalschover

Boot van Lieve en Stefaan naast de onze

Opschrift Brandaris (vuurtoren)

Opschrift Brandaris

Opschrift Brandaris

Winkelstraat

Eilanderproducten met natuurlijk... cranberries in alles en nog wat verwerkt

Onze 'bijna' scheepskat...

Gaudi op Terschelling???

Duinmeertje , met doodmanskisten??

huisje rond het meertje

Sage van de doodmanskisten 

Beplante duinen...

door bosbeheer


Het Groene strand

Seinpaalduin


Zoekplaatje ???


Oude reddingsschuur
Zeeliedenmonument

mooi beeld....


Geen opmerkingen: