Facebook-badge

zaterdag 30 juni 2012

Scheveningen-Roompot Marina (Neeltje Jans)

Zaterdag 30 juni

Onze buren naast ons hadden ons verwittigd dat ze om 03 u ongeveer gingen vertrekken. Op zich is dat geen probleem natuurlijk, maar je wordt er wel wakker van. Zij waren met hun trossen aan onze boot vastgemaakt, en dat hoor je natuurlijk,als ze losgooien,  evenals het starten van hun motor. De wind zat voor hen goed om over te steken naar Engeland. 92 mijl  te varen, ongeveer 18 à 20 uur. Wij besloten om nog even in bed te gaan en om 5 u op te staan en ook te vertrekken. We konden op onze windmeter zien dat de wind eerder Zuid blies, matig. ( 4 bft). - bezeilbaar.Met  de hondjes vroeg op wandel.... en om 6u 15 motor gestart, en op weg voor 42 mijl. Eens buiten de breakwaters, zeilen scherp aan de wind, en  hebben stroom mee.
Tot aan de 'Maasgeul' . De zeilen neer en motor op , veel ingaande en uitgaande schepen voor haven van Rotterdam. Nadien bleek de wind dan toch zuidwest gedraaid, en ook 5 à 6 bft. Dus , de keuze,  héél schuin hangen, op zeil en overstag gaan, ofwel op motor en 'bonkend' voortvaren. Toch verder op motor dan maar..wind verminderde ook, wat comfortabeler varen werd. De stroom begon 'tegen' te komen.  De 'Banjaard' (bebakening ) gevolgd tot de Roompotsluis, en dan verder naar de Roompotmarina, waar we aangemeerd liggen op 461. Direct aan de wal met Paavo en Harpa, want dit was nu wel een lange tocht geweest. Ze zijn weeral voorbeeldig geweest... Harpa die nestelt zich in het donsdeken in, en probeert te slapen. Paavo ,hij moet eens op en af  'trapken' wat niet altijd gemakkellijk gaat, maar dat heeft hij altijd al gedaan. Hij is er nadien enkel wat 'moe' van.
Weerbericht voor morgen : 4 à 5 vermeerderen naar 5 à 6 bft-zuidwest. Van hieruit kunnen we terug binnendoor varen, wat we ook gaan doen. Over zee teveel wind en verkeerde windrichting voor ons..

Scheveningen om 06 uur dezemorgen


Zijn we er nog niet???


Aan de meeuwen te zien, véél vis gevangen...


Beloningsken wegens voorbeeldig gedrag....!!!

Niet erg, we varen langs de Oosterschelde het Veerse Meer op, dan volgen we het kanaal door Walcheren, en komen in Vlissingen de Westerschelde in. En dan is het nog juist oversteken , en we zijn in Breskens..

Geen opmerkingen: