Facebook-badge

donderdag 21 juni 2012

Heeg-Stavoren

We hebben ons tochtje door de Friese meren erop zitten. Het was mooi,soms héél mooi,( en vandaag maar 1 brugjgetje , dan nog net voor we hier aankwamen in Stavoren). We liggen nu in de binnenhaven omdat we via het Johan Frisokanaal  Stavoren binnengevaren zijn. Vorige keer - is ondertussen al 14 dagen geleden- lagen we in de Stavoren Marina Buitenhaven. Je hebt hier nog 3 andere jachthavens. Hier is het véél plezanter, temidden van het stadje,  langsij aangemeerd. Dit is nog altijd het gemakkellijkste  om de hondjes op en af de boot te zetten. Soms kunnen ze ,met begeleidende hand, zelf van boord springen, soms ook niet. De afstand van het dek tegenover ofwel een ponton, ofwel graskant ,ofwel de kade is nooit hetzelfde.

Vanaf vanavond moeten we echt terug de weerberichten volgen wat betreft windrichting en windkracht . We moeten het Ijsselmeer over, liefst naar Enkhuizen. Indien de wind noord is morgen kunnen we misschien beter eerst naar beneden zeilen (zuid)- bv. Lelystad. Maar volgens de havenmeester (en meteo voor morgen), zal het waarschijnlijk helemaal NIET zeilen worden.. 6 à 7 bft - west .
We zijn hier zoals overal al trouwens niet alleen met honden aan boord. Aan de overkant zijn er 2 airdale terriers aan boord. En zowat een uurtje geleden kwam er hier nog een zeilboot toe met 2 Herders aan boord. Of het nu Duitse of Mechelse zijn, dat weet ik niet... ik ken dat verschil niet zo goed. En wij dan met onze 2 galgo's. Leuk gezelschap..! Ik probeer straks bij de wandeling foto's te nemen-als ze er zijn natuurlijk.

Awel, gedaan met eten ??


Ik wil mijnen boterham !!!

Deze 2 foto's heb ik dezemorgen genomen, toen we aan het ontbijten waren...

Geen opmerkingen: