Facebook-badge

zaterdag 16 juni 2012

Leeuwarden verkennen

Zaterdag 16 juni
We zijn de maand al voor de helft voorbij en ik ben tot de ontnuchterende vaststelling gekomen dat we tijdens onze reis nog géén enkele keer het tafeltje moeten buitenzetten hebben om buiten te eten.....
Dezemorgen alweer opgestaan in de gietende regen. Piet eerst een beetje gewacht maar dan toch naar de bakker achter brood. Over lekkere croissants moet je hier in Holland natuurlijk ook al niet spreken... Nadien de gebruikelijke hondenwandeling , het was op dat moment toch even opgehouden met regenen..
Tegen de middag kwam de zon toch beetje door de wolken piepen. Ik had ondertussen het liggeld voor nog een dag gaan betalen, want dezemorgen hadden we niet veel zin om nog eens in dit weer te vertrekken.
In de namiddag een verkenningstocht door de winkelstraten. De 'gracht' die midden de hoofdwinkelstraat loopt, geeft  hier toch een speciaal sfeertje. Er zijn bruggetjes genoeg om gemakkelllijk van de ene naar de andere kant van de straat over te steken. Het zonnetje nodigde ons toch uit om een ijsje te kopen.
Een mevrouw stopte om de hondjes eens te aaien, en het gesprek kwam op gang : ze had ook een galgo gehad. Nadat hij gestorven was had ze een andere hond aangeschaft, maar een 'windhond' vond ze toch 'buiten alle andere hondenrassen'. Ze vond Harpa nogal onzeker (dat heeft ze inderdaad nog soms, en het was daar nogal druk). Toen we haar de reden  vertelden hoe Harpa bij ons terecht gekomen was, dat maakte haar boos. Er is hier trouwens in het natuurkundig museum een expositie over : 'dier of ding'.
Op weg naar de boot gingen we langs het plein waar de onafgewerkte toren 'Oldehove ' staat. In de zon bleek hij nog schever te staan...

Bonifacius-kerk

zijgevel en standbeeld


Oude apotheek

Beetje zon : terrasjes


Oude kanselarijhuis, nu museum


idem


Bronzen Paard


Oeioei, toch erg..


En zo


liggen


we hier nog steeds...

Denemarken  lijkt erg ver weg...



Geen opmerkingen: