Facebook-badge

woensdag 20 juni 2012

Lauwersoog-Leeuwarden

Dinsdag 19 juni
Bereiden ons voor om te vertrekken.
De dieseltank wordt bijgevuld. 35 liter diesel : ons vermoeden wordt bevestigd : onze motor draait zuinig : ongeveer 2,5 liter/uur verbruik is prima.
We vertrekken om 10 uur. Eerst moeten we wel terug naar Leeuwarden langs het Lauwersmeer en het kanaal. Het is nu echt prettig varen met dit weer!!!
De bruggetjes, het landschap, de huisjes-soms huizen..., de boten, de dieren....; Ik kan  het wel opslaan in mijn geheugen, en wat foto's maken, zodat jullie ook kunnen meegenieten van de sfeer die dit teweegbrengt. maar je kan het niet ruiken...: het afgemaaide gras, het riet, de boerderijen... het is allemaal zo puur..

Om 16u15 zijn we eigenlijk terug in Leeuwarden, maar moeten wachten tot 18 u om het laatste bruggetje door te mogen. (waar we nog eens 6,5 € in de 'blok' moeten steken).
We meren aan op ongeveer hetzelfde plaatsje als toen we hier zondag  vertrokken zijn, met de kennis dat het hier diep genoeg is voor onze boot :-))


Dwerggeitjes

Koeien in het water




Iemand aardappelen nodig???


Even wandelen


Fuutje

Terrasje

Nog terrasje

Dokkum




5 € in de 'houten klomp'


Paardjes


Gezellig boekje lezen...


Typische daken : gedeelte in stro, gedeelte in pannen

Vissers




Eendenkorven

2 veulentjes

Typische...

...huizekes

Bruggewachter met fiets van ene brug naar de andere...



B & B : zie http://www.gastopstal.nl/ : de strowagen.... !!!

Hey,Hay,Hoy,!!!

En de boer keek naar ons...

Fietsers


Schaapjes

En de boerin werkte door...

Morgen eerst boodschappen doen en : vooral de hondenbrokken niet vergeten!!
Nadien vertrekken we via Grouw, het Pr.Margrietkanaal,  Fluessen om in Stavoren (we denken) overmorgen aan het Ijsselmeer terug aan te komen. Hoever we morgen zullen geraken weten we echt niet. Dit hangt allemaal af van de werking van de bruggen en sluizen. We hebben de uurregelingen hiervan, alsook de gepaste kaarten en boeken, maar hebben al genoeg ondervonden dat, als er 1 brug niet op tijd opengaat door één of andere reden, gans het systeem om zeep is. (ik herken dat van ergens...) Dus , wat we zeker weten is :langs welke richting we moeten varen, en ook dat de brug morgen de eerste maal opengaat om 9 uur. Voor de rest zien we wel hoever we geraken... en onderweg... oren,ogen, en neus de kost geven....

www.gastopstal.nl: : klik dan op de 'strowagen'...

Geen opmerkingen: