Facebook-badge

zaterdag 9 juni 2012

Makkum

vrijdag 8 juni
Het stadje zelf is zo'n 1,8 km van de jachthaven verwijderd. Er zijn wel bussen,maar we doen dit tesamen met Paavo en harpa tevoet, ook omdat het op dit moment niet regent! (is al iets hé seg...)
We zijn er wel tamelijk vroeg, dus nog niet teveel volk op de baan, maar niettemin kunnen we  toch   zien dat dit wel een leuk dorpje is, met hier ook weer, speciale huizekes. In een watersportwinkel heeft Piet zich nieuwe 'boot'-schoenen gekocht, en ik een .... ORANJE polo van het nederlandse olympisch zeilteam. Wij gaan in augustus naar Weymouth, waar de Olympische zeilwedstrijden gehouden worden. We gaan daar supporteren voor onze eigen Evi Van Acker, maar zal dat oranje pulleken daar nie aandoen (hihi-zal het haar zelf uitleggen)... Ik zal het hier morgenavond aandoen, want ik denk niet dat we met dit weer, morgen zullen kunnen doorvaren. Morgen ja, voetbal Nederland-Denemarken.
 De namiddagwandeling naar het strand, langs de vaargeul waarlangs wij gisteren ook binnengevaren zijn.  We zien  een zeilboot toekomen die alle moeite moet doen om (op motor, volle kracht), de breakwaters te bereiken. Een reddingsboot begeleid hem. Waarschijnlijk heeft hij hier op het Ijsselmeer vastgezeten op een zandbank (gehoord op het nieuws).Brr, daar krijg ik ook rillingen van ... Het Ijsselmeer is  is een binnenzee, maar daarom niet minder gevaarlijk, ook door de vele ondiepten, en als je dan door de sterke wind afgedreven wordt geraak je vast, en kun je omslaan....
Lekker in de haven blijven is de boodschap, en dat is ook goed zeemanschap...
De weersverwachtingen voor morgen : windkracht 7 ,windstoten tot 45 knopen = windkracht 10 !!
sluiskantoortje








 www.hollepoarte.nl : daar liggen we , nog steeds, maar 't is hier goed, veilig...


oef, binnengeraakt
Reddingsbootje




strandje


Geen opmerkingen: