Facebook-badge

zaterdag 7 september 2013

wandelen in Dielette








Het dorp Dielette is héél klein. Het is eigenlijk afhankelijk van Flamenville. Maar hier willen ze graag van af. Ze zijn liever geassocieerd met Tréouville of met les Pieux... Waarom ? Omdat Flamenville een hele slechte reputatie heeft . We kunnen van hier te voet tot aan de ingang van de kerncentrale wandelen !!! Als we vanuit de jachthaven rechts gaan , dat is richting Flamenville. Vele huizen in Flamenville zijn te koop. De mensen  hier, zijn er niet blij mee.
De natuur is hier nochtans prachtig ! Het strand..., de wandelpaden...
De foto's tonen dit genoeg aan.. En de hondjes vinden het hier fantastisch !!!
Van hieruit vertrekken ook  veerboten naar Alderney en Guersney . Vanuit Dielette is dit de kortste vaarafstand.Er zijn nu minder afvaarten omdat we al september zijn.
 Wijzelf mogen in Alderny en Guersny niet aanleggen. Je mag er enkel heen met de ferry, of je kan er ten anker gaan.. Maar dan hebben we nog het probleem met onze hondjes. Met de ferry + de nodige papieren, mogen ze aan wal. En als we met onze eigen boot gaan , bv naar Jersey , en aanleggen in St Hélier (daar kunnen we wel aanmeren), worden ze direct in quarantaine geplaatst !
Dus in 't kort : met de ferry mag het, met je eigen boot niet !
In de late namiddag varen we naar Barneville-Carteret.


Alderney









Langs het wandelpad naar Siouville







strand van Siouville




met die muurtjes.. doet beetje 'Iers' aan



beetje zonnen



Oesters van st Vaast.. lekker ..maar beetje gekwetst ;-)


Haveningang


protest kerncentrale



De rots


op weg naar de jachthaven






Geen opmerkingen: