Facebook-badge

zondag 8 september 2013

Etappe 18 : Dielette -Carteret (Barneville)






Gisteren na de namiddag wandeling, toch vertrokken uit Dielette.We hadden ons ondertussen wel in de buitenhaven gelegd , zodat we niet  nog langer moesten wachten vooraleer we konden vertrekken. Het was natuurlijk wel al vrij laat, maar we hoopten toch voor zonsondergang Carteret te bereiken.
We legden de eerste mijlen af met wind op kop en op motor. De Hoidja danste wel wat op en neer, maar eens we de kaap van Flamenville voorbij waren, veranderden we koers, en konden met halve wind zeilen richting Carteret.
In de verte zagen we de Kanaaleilanden Sark en Guernsey.
Ik zou er zo graag eens heengaan, maar het zal dit jaar ook weer niet lukken...vrees ik. We weten ondertussen dat onze hondjes enkel via de ferry uit st Malo de eilanden binnen mogen. (En dan nog boven hun gewoon paspoort, allerhande speciale papieren, nog eens apart bij de DA te laten invullen.)
We kunnen misschien de iles chaussey , of de isles de Brehat nog eens doen. Die zijn ook mooi, en die zijn Frans en..honden toegelaten!
We naderden Carterett , en vaarde de breakwaters voorbij. Je ondervindt nu al duidelijk dat het vlugger donker wordt.  Het was wel even zoeken naar de juiste ingang van de jachthaven. De rood groene paaltjes, bleken nogal een smalle ingang aan te geven. Het was ook de eerste maal dat we hier kwamen.Op de pontons 'visiteurs' was helemaal géén plaats meer.
Om 9u30 lagen we aangemeerd op het ponton 'acceuil. Hier konden we wel gerust blijven liggen tot morgenvroeg.
Nog een wandeling met de hondjes , en nadien iedereen vroeg in bed

Kaap van Flamenville (met kerncentrale)



Nu nog varen ???? 't is bijna bedtijd toch ???


héél in de verte de channel islands



Cap de Carteret


We zijn er ... bijna.. nog tot jachthaven



Geen opmerkingen: