Facebook-badge

zaterdag 21 september 2013

Granville/Carolles- wandeling sentier douaniers




Ik betrap er mezelf op dat de tijd hier razendsnel voorbij vliegt.
We hebben de laatste dagen ook terug contact gehad met onze Franse vrienden Anne en Fred. ( met hun poedels Caline en Méringue en de poes Réglisse)
Eerst een gezellig etentje bij hen.. het was een blij en warm weerzien.  Wij hebben hen nadien  uitgenodigd om 'Carbonades Flamandes' te komen eten bij ons aan boord.
Aperitief buiten  in de kuip , onder de rode cabrioletkap.- Dit is toch echt wel héél practisch ...
Je kan er na de wandeling met de honden, als het geregend heeft, netjes hun pootjes droogwrijven , natte kleren uit, en zo proper en (bijna) droog , de boot binnenstappen.-
Het werd een gezellige avond... over vanalles en nog wat. Ook over franse politici... wat ik er van overhoud, is dat het precies overal een beetje hetzelfde zootje is...En over boetes op de weg... Maar hier  in Frankrijk hebben ze nog een puntensysteem bovenop, waarna er bij een verkeersovertreding, punten afgetrokken worden. En eens je op nul staat, moet je terug naar 't school'... wat dan weer geld moet opleveren..
We begeleidden hen van de boot- er stond nogal wind-, en we zouden mekaar nog op de hoogte houden van onze bezigheden de volgende dagen...

Het weer is hier de laatste dagen beetje geweest zoals in België . Veel regen, met afwisselend een waterzonnetje. Maar hier wel véél wind, en de temperaturen lijken hier toch hoger te zijn. Zelfs 's avonds halen we hier de laatste dagen zo'n 17° . Het is zo dat we hier wel degelijk genieten van de warme golfstroom. Vandaar ook de palmbomen en andere subtropische planten.

Met het internet en gsm's  aan boord, blijven we natuurlijk nauwgezet op de hoogte van hetgeen er bij ons thuis gebeurt. Niet het echte nieuws van radio en tv , wel nieuws van familie en vrienden.
En dat houdt mij toch soms bezig....Het is niet voor iedereen vakantie, en het gaat niet overal zoals het zou moeten, of zoals we het graag zouden willen..
Ik kan hiervan soms wakker worden.. en denk dan, moet ik hier wel zijn ... zou ik niet beter thuis zijn, en steun geven???

Onze laatste etappe, zal naar St Malo worden : Bretagne ! Een ander mooi vlagje in de mast ! (en nog niet kapot)

Ondertussen liggen we sinds gisteren in St Malo, met tussenstop (= plaspauze hondjes + getij) in St Cast Le Guildo. Meer uitleg + foto's straks...

Oei, beetje gescheurd van de wind


Kijk achteraan : vissers te voet ...



Eindelijk eens gemakkelijk naar de wal stappen

Een regenboog over Granville : op dat moment vergezeld de witte meeuw, 'Boica' over de regenboogbrug...



Hoidja  4de van rechts - boven de 'haute Ville'


Harpa wacht op bezoek


slaapwel ..



Beeld gevonden.. en gekocht bij antiquair in Granville


Wandeling : Cabanne Vauban / sentier douaniers


Vertrek aan de Cabanne


Nu zie je de mt st Michel toch duidelijker



hele leuke wandelpaden, die sentiers...


Braambessen plukken


Hier Dina... lekkers !


Terug naar vertrekpunt : de Cabanne Vauban




Ik heb geen zin... om op te staan...




Geen opmerkingen: