Facebook-badge

zaterdag 21 september 2013

Etappe 20 : Granville - St Malo via St Cast Le Guildo

Vrijdag 20 september

Eindelijk terug goed weer om te gaan varen. We waren niet alleen van dat gedacht ! Plots volle activiteit in de jachthaven.. Niet dat het daar volledig stilvalt. Neen, dat niet, maar het is ook terug weekend , en de botenverhuur  start nu ook vroeg op vrijdag. Er is ook een aanvoer van bootjes op trailers, die één voor één in het water worden gereden, ofwel met de kraan het water in gelaten worden. Dit moet allemaal op enkele uren tijd gebeuren, bij hoog tij.
Wij  vertrokken rond 11 uur voor 25 mijl naar St Malo. De meeste van de uitvarende bootjes gingen richting Chausey. Velen met allerhande gerief bij om te vissen, maar ook met schoppen, harkjes met lange tanden, schepnetjes, emmers... Voor allerhande schelpen , krabben, garnalen, mosselen, oesters , en wat nog allemaal te vangen.
Wij met andere bedoelingen naar st Malo op weg. We zeilden eigenlijk te vlug om op schema toe te komen aan het kanaal voor st Malo. Een beetje zitten over en weer praten... een ommetje langs st Cast ?  Ja dan maar, beter dan daar 2 uur te liggen dobberen of ten anker te moeten gaan. Want ten anker gaan, dat snappen de woefs niet goed. Ze denken dan dat we er zijn, en willen aan de wal gaan. Om 16u30 lagen we aan het ponton visiteurs vast in St Cast.We hadden dan wel al 35 mijl afgelegd. We gingen ons aanmelden en zeiden dat we géén plaats voor overnachting wilden. Enkel een uurtje, om de honden eens uit te laten. Om terug aan boord te gaan, moesten we toch een code gaan vragen. De pontons waren met gecodeerde hekken afgesloten. Ik vind trouwens dat dit in elke jachthaven zo zou moeten zijn.
Om 17u30 vertrokken we vandaar voor nog 10 mijl naar st Malo.  Op dit uur zouden we St Malo nog steeds niet binnen gemogen hebben. Tegen 19 uur waren we aangemeerd in port Les Sablons, de jachthaven van St Malo.
 Ze hanteren hier een systeem van onpare en pare nummers voor bezoekers, en vaste ligplaatsen- rode en blauwe plaatjes.. Helemaal niet duidelijk. Je legt je zomaar op een plaats die vrij is. Nadien kan je eigenlijk pas controleren of je daar mag of niet mag liggen. Havenkantoor was al vast.. Dus we lagen op een plaats voor charterboten... We zouden wel zien of horen, indien we er niet mochten liggen.
De hondjes nog een laatste wandeling bij hoog tij- dus de loopbrug horizontaal.  Bij laag tij staat de loopbrug zo steil omhoog, dat het een probleem is om de hondjes naar boven en beneden te doen stappen. Ik zal jullie hiervan morgen wel foto's tonen.

De Granvillaise : trots van Granville


Allemaal naar buiten

.... richting Chausey...


Wij laten Granville ook achter ons

Onderweg


Piep Paavo !


3 verschillende manieren van mee te varen....hihi


Trotse Dina !



Pointe de Grouin



Aankomst st Cast Le Guildo


Rechts : cap Fréhel

Wandeling in st Cast Le Guildo




Een salamander tegen de rotswand



Onderweg en aankomst st Malo












St Malo




jachthaven Les Sablons












Geen opmerkingen: