Facebook-badge

vrijdag 30 augustus 2013

... langs Juno Beach

Opstaan met de zon


Haveningang


hondje op de markt



Dezemorgen een laatste wandeling langs het centre Juno. Toch beetje raar gevoel. Langsheen dit parcours foto’s en uitleg hoe de Canadezen hier op 6 juni 1944 om 7u30 exact aan wal gingen. Je voelt je precies tussen de linies, alhoewel het hier nu stil is, héél stil…
Nadien gaan we naar de markt onze voorraad fruit en kaas opdoen…
We eindigen onze ochtend met een bezoek  aan de ‘bistrot du port’, en bestellen ons een menu met als dessert een ‘soepje van aardbeien, met sorbet van appelen en cider’.  Lekker...!!!!

Morgenvroeg om7 uur vertrekken we hier. Er is momenteel weer een kleine coëfficiënt. Ik heb dit voordien al eens uitgelegd. Maar in het kort : er is weinig verschil tussen hoog en laag water. Er is momenteel weinig water ook in de jachthaven. Het is voor ons , met onze diepgang van 2 meter dus aangeraden om pas te vertrekken bij hoog water.

De afstand tot st Vaast La Hougue  is ongeveer 36 mijl. We kunnen ginder enkel binnen vanaf 17u18.
Dan wordt de brug (+ poort) geopend, bij een waterstand van 2,30 meter hoog. Voldoende voor ons, om dan direct de jachthaven binnen te varen.
Het wordt wel een lange dag voor de hondjes, zonder eens aan wal te kunnen. Er is echter geen andere jachthaven tussen die we kunnen binnenvaren. Het is nu ook wel niet de eerste keer dat we zo lang zullen varen. Ze kunnen dit wel aan hoor !!
En hier eindigt dan mijn dagelijks bezoek aan het toeristenbureau in Courseulles voor het gebruiken van de gratis Wifi.  Het is, heden ten dage, toch uitzonderlijk dat er geen Wifi is in de jachthaven! 
Het was nu zo… en het betekende dan maar een extra wandeling tot hier.
Tot morgen 



Orde van de dag 6 juni...



16 juni : bezoek generaal De Gaulle


La Croix Lorraine




Stoer hé




Geen opmerkingen: