Facebook-badge

zaterdag 17 augustus 2013

Caen en omstreken : op visite


We maken ons stilaan klaar om aan ons 2de luik van onze vaarvakantie te beginnen.
We zijn tussendoor wel eens voor 5 dagen naar Caen geweest, omdat het daar ook zo'n lekker weertje was, en Caen op zich genoeg te bieden heeft. En... een gratis drijvend hotelletje , midden in het centrum van de stad !
We hebben er toen, in de buurt,  per auto de landingsstranden van D-day bezocht. Toch nog vele toeristen daar overal, (ook de vele begraafplaatsen van gesneuvelde soldaten) .  Na zovele jaren...
Vooral ook Pointe du Hoc :  een locatie op een klip langs de Normandische kust.  De rots bevindt zich tussen Omaha Beach en Utah Beach.
We verkenden ook Carentan : mooi gelegen jachthaventje , landinwaarts, uiterst geschikt om de boot daar te laten overwinteren. 
Een bezoek aan het kasteel van Willem de Veroveraar, die geboren werd in Falaise , was ook geen tijdverspilling. 
De tentoonstelling : Schilders aan het water (impressionisme) in het musée des beaux arts van Caen , loonde werkelijk de moeite !! 
De avondmarkt op vrijdagavond  in Caen , was voor ons ook een schitterend gebeuren  : met live muziek en dans rechtover onze boot,  konden we met volle teugen meegenieten . We waanden ons zowaar in één of ander zuidamerikaans land...en de temperatuur hielp hier nog een beetje in mee.... Gewoonweg ...zalig.. !!
..Met wat goede vrienden erbij... een hapje, een drankje, had het nog mooier geweest...
Ik mag ook niet vergeten onze buren van toen te vermelden : Ron en Anietta.... Vriendelijke mensen, met 2 speciale poezen aan boord : tof-fy en leaf-fy.  Het waren geen gewone poezen... Het waren Balinese ijdeltuiten, met héél goed karakter... Ze wilde gelijk vriendjes worden met Paavo, harpa en Dina . Het was wel een vreemde, rare situatie. Deze poezen kwamen onze honden NIET uitdagen, ze wilden gewoonweg vriendelijk zijn.... Paavo, Harpa en Dina begrepen dit niet zo best, maar maakten daardoor géén aanstalten om deze 2 schoonheden een haar te krenken.... Een andere  (gewone) poes daarentegen , iets verder op een andere boot, oh wee, die wilde wel lekker komen uitdagen, met wat potengetrommel op het ponton als gevolg.... Maar zonder ongelukken toch... oef...
Bij deze, Ron en Anietta, indien jullie dit lezen , geef eens een berichtje of jullie goed in Ijmuiden aangekomen zijn ????
Een onaangenaam gebeuren weeral met een ponton ( Boulogne ligt nog vers in het geheugen..)
Gelukkig waren we in de buurt . We hebben ons, voordat we vertrokken  naar huis wel op een andere plaats aangemeerd. Een betere plaats ook, omdat er een ingangspoort is met sleutel. Want een jachthaven, temidden in centrum stad, onbewaakt, is niet echt veilig te noemen.

Volgende week eerst terug nog enkele dagen   in Caen : onze ochtendwandelingen door de tuin van de Abbaye aux dames is uniek, langs onze boom, boven, met uitzicht over de stad....

De volgende foto's zijn genomen zowat een maand geleden tijdens ons 5-daags bezoekje...

Tot volgende week ... 
in Caen !!!!!


Carentan









Pointe du Hoc







Zo was het toen.....



Arromanches


Falaise


Willem de Veroveraar





Jonge Ridders


...met hun schild   (heb dit nog ergens gezien )?


Manuscript


naar de kelders


De avondmarkt




De kraampjes op de achtergrond, het lantaarntje voor onze gezelligheid...



Hier liepen we nog zelf op de kade (Hoidja met rode kap)


Lawaai???? .als ik maar niet moet meedansen


Ach ja, .. we liggen hier goed..



Ontbijt en wandeling in het park















De Balinese poesjes









Nog één foto : een afgebroken ponton... iets verder  naast ons.... 



Geen opmerkingen: