Facebook-badge

dinsdag 28 augustus 2012

Breskens-Nieuwpoort

Maandag 27 augustus

Na de nodige inkopen in het grootwarenhuis ,en de laatste wandeling met de hondjes, begonnen we ons klaar te maken voor het vertrek. Rode kap ontmanteld en weggeborgen.
Nog een dikke knuffel aan ons 'wiske' (boot-buren) en een 'behouden vaart' van haar aan ons adres, startten we de motor.. uit onze box en voeren de jachthaven uit. Met zonnig weer ,bft 3 à 4.wind Z -uitstekend
Eens de breakwaters voorbij (13u40),  stuurden we 260° ZZW. Zeilen gehesen, motor af, en stroom mee.
het was uitkijken naar Dina... We konden onze koers mooi aanhouden met halve wind, en liepen een gemiddelde van 7 knopen. (stroom  meegeteld). Wat maakt dat we na ong. 2,15 u zeilen,  Zeebrugge bereikten. We vonden het nog wat vroeg om hier binnen te varen, en besloten om nog verder te zeilen tot Oostende , of Nieuwpoort. Het is uiteindelijk toch Nieuwpoort geworden. Een blij weerzien hier... is ondertussen al zo'n 4 jaar geleden dat we hier nog eens gelegen hebben. Dit ook omdat we met Dina niet de minste problemen ondervonden tijdens het zeilen. Ik ben wel , voor haar eerste maal 'varen', bij haar gebleven, beneden. Harpa die had zich zoals vorige keer (in juni-was voor haar toen 1ste zeiltocht)- mooi tegen de rand en in 't hoekje genesteld in de achterkajuit.
Het is eigenlijk Paavo, de oude zeerot, die zich nog het ongemakkellijkst gedraagt. Hij staat dikwijls te worstelen met zichzelf om zich toch wat op zijn gemak te kunnen leggen...steeds voor een minuut ofzo, uiteindelijk, als je bijna op je bestemming bent, snapt hij , dat al dat geworstel eigenlijk niet nodig is, en hij zich mooi kan aanleunen langs de lij-zijde, tegen de zijwand van  de achtercabine of de cabine zetels...maar dit heeft hij altijd al gedaan, en eens we aangekomen zijn , is hij direct weer de vrolijke jongen, die wel vlug wil gaan wandelen...
Om ongeveer 18u40 de KYCN opgevaren.(Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort)
Ons eerst aangemeld aan de daarvoor bestemde aanlegsteiger. De havenmeester wees ons een plaats aan, aan de overkant, tegen de nieuw appartementen . Dit is eigenlijk beter om te wandelen, want de kant van het clubhuis is werkelijk vergeven van de konijnen. Wat ik eigenlijk wel wist is dat er momenteel de Europese Kampioenschappen zeilen radial- onder 21 jaar- hier aan de gang zijn. Maar dit mocht geen probleem zijn voor een plaatsje als 'visiteur' , voor onze boot.

Héél voorzichtig...


Dààààààg


Middelkerke


Middelkerke ( met Casino)


Aankomst Nieuwpoort


Vaargeul Nieuwpoort







Spelende kindjes

Mooi, overal van die verlichte 'slakken', ook op de terrasjes van de nieuwbouw appartementen



Na het avondeten nog een fikse wandeling, langs het grote aangelegde park en langs de houten wandelweg langs de vaargeul. Héél mooi !!!

Geen opmerkingen: