Facebook-badge

dinsdag 9 oktober 2012

Duinkerke-Nieuwpoort-Zeebrugge

Maandag 8 oktober

Havenkantoor was nog steeds gesloten. We hadden tijdens het ontbijt ook besloten om direct na de ochtendwandeling te vertrekken. Meteo gaf nogal wisselvallig weer en op dat moment was het nog droog, wel fris, maar ZO wind bft 2 à 3.
 Om 10 u vertrokken op weg naar Nieuwpoort. Om 13 u waren we aan de havengeul. We meerden aan de aanmeldsteiger aan , en de verantwoordelijke (dezelfde als vorige keer) kwam naar ons toe. We vroegen om enkel met de hondjes even een wandeling te maken... we zouden nadien terug vertrekken. Het was  nog te vroeg om hier te blijven overnachten. Je kan je afvragen : even een haven binnenvaren om de honden eens te laten plassen en en wandelingsken te laten doen, valt dit onder de categorie : zot zijn doet geen zeer, of onder de categorie van dierenliefde ??? Het feit was er toch dat alleen Harpa een plasje gedaan heeft en de 2 anderen zich enkel wilden concentreren op het snuffelen naar konijnen!!!!!
 Vanuit Nieuwpoort is het  immers nog 35 mijl tot Breskens van hieruit. En aangezien ze morgen NO-wind geven, kunnen we nu maar beter van de ZO wind profiteren... en verdervaren. Op dat moment is het beginnen regenen , en het heeft eigenlijk gans onze trip tot Zeebrugge niet meer opgehouden. De hondjes waren héél rustig, de boot bewoog nauwelijks... Maar tot in Breskens varen was toch beetje té ver. Piet werd doornat-had ondertussen wel 3 x van regenjas gewisseld. Ik bleef binnen bij Paavo, Harpa en Dina. Wat een verschil met gisteren. Gisteren zon en warm, nu regen en fris
Om ongeveer 19 uur lagen we op het bezoekersponton in de  koninklijke jachtclub Zeebrugge.
Van hieruit is het morgen nog zo'n 14 mijl tot Breskens. 

Geen opmerkingen: