Facebook-badge

zaterdag 6 oktober 2012

Beetje pech.... hoort erbij ?

Zaterdag 6 oktober

Gisteren door broertje lief naar Boulogne gebracht. Piet vond het uiteindelijk toch beter dat ik toch meekwam tesamen met de hondjes. De weersvoorspellingen voor de volgende dagen waren goed om te varen.
We vonden het al direct raar dat de Hoidja op een andere plaats lag....
We wisten vlug waarom .. Donderdagmorgen was het 'middenponton (2 stuks)' losgekomen tijdens het 'spuien'. De betekenis van spuien in dit geval is : om overstromingen in het binnenland te vermijden worden de sluizen richting zee extra geopend . Dit is hier dus op de 1 of andere manier misgelopen.
Op korte tijd steeg het water hier in de havenkom teveel en  veel te vlug, waardoor de pontons  afbraken. , met boten aan vastgemaakt. Zo dreven ze rond en raakten de boten aan ons ponton. Ook onze boot werd vooral aan stuurboord achteraan beschadigd.
Ik ga hier niet teveel in details treden, want het belangrijkste is dat de schade aan onze boot meevalt. De herstelling zal in Breskens gebeuren , de verzekering van de jachthaven zal alles vergoeden. De verantwoordelijke hier benadrukte dat er zeker  géén gevaar is, dat er schade zou zijn 'onder de waterlijn' aan onze boot.
Met het invullen van de verzekeringspapieren  en maken van afspraken etc. waren we te laat om nog op tijd te kunnen vertrekken. We hadden berekend dat we rond 13 u zouden moeten vertrekken om optimaal te kunnen genieten van 'stroom mee'.
Hebben dan maar wat inkopen gaan doen en in de namiddag , nog een mooie wandeling gemaakt. De regen bleef weg.. en de zon kwam af en toe al eens piepen.

Achteraan zie je door de sluispoorten water doorstromen. In het midden , tussen de 2 palen , ontbreken de weggeslagen pontons. En wij lagen  aan een zijponton, zoals hetgene je ziet rechts vooraan (maar 1 meer naar rechts)

Hier het beeld van het doorstromende water uit de sluis, maar nu vanop de brug, met zicht op de pontons ( de verplaatste Hoidja rechts - met rode kap)

De kapotte, opgeviste pontons ... aan de kant



En hierna terug wat plezantere foto's :




                                                                 













Tot morgen !!!











Geen opmerkingen: