Facebook-badge

vrijdag 13 april 2012

Zeebrugge - Breskens/Harpa zeildoop !!! Vervolg

  Het was wel een namiddag met verschillende weertypes : vertrokken met zon om 13u15. Harpa vond het allemaal héél nieuw natuurlijk. Neusje in de lucht, maar géén tekenen van bang of zeeziek te zijn.... Ik hield haar wel goed in het oog, want dat reddingsvestje, hmmmm... heb het dan maar uitgedaan.... Eens we goed de breakwaters van Zeebrugge gepasseerd waren, kwam er toch wat wind opzetten , waardoor we wel goed konden zeilen. Stroom mee, Piet had dit natuurlijk zo berekend , daarom ook dat we op dit uur vertrokken waren. Wind zuidwest , goed om zonder over stag te moeten gaan ,  op gepaste koers naar Breskens te kunnen zeilen. Dreigende donkerblauwe hemel kwam er aan. Ondertussen lag Harpa allang bij Paavo in de achterkajuit. Opeens wat meer wind, enkele windstoten, forse regen ... en ik ook lekker binnen. Piet had ondertussen zijn zeilpak aangetrokken, wat wel nodig bleek.  Eens dit 'regenfront' voorbij viel de wind weg. Beetje afgewacht omdat er ander regenfront aankwam, maar dat is ons lans BB (bakboord) gepasseerd, zonder dat wij er nog 'deugd' van gehad hebben.  Dus motor aan, want we wilden wel op tijd aankomen in Breskens ,aangezien Piet nog naar Zeebrugge achter de auto moest . Broertje Harry , wachtte ons op in de yachtclub. Bij het naderen van de haven, het voorgeschreven scenario : Paavo naar boven, neus in de lucht :  ....Land. Harpa moest er natuurlijk bij zijn. Zij kan nog niet makkellijk bovenklauteren, met haar kortere pootjes dan Paavo, maar binnenkort lukt haar dat ook wel.We mochten direct aanmeren op een ponton aan de Werf (Yachtservice Breskens).
Paave en Harpa meegenomen aan de wal, voor hun wandelingsken. UIteindelijk hadden we de 15 zeemijl (  1 zeemijl = 1,852 km) afgelegd in 3u30 min. Met buitenvaren Zeebrugge en aanmeren Breskens incluis. Wat een mooi gemiddelde van snelheid geeft.
's Avonds als Piet terug was met de auto, nog een avond-toerken met de hondjes, wij iets gaan eten , en nadien iedereen vroeg gaan slapen. We waren allemaal moe, zeelucht maakt mens en dier moe, gezond moe...
De foto's heb ik op facebook gezet.


Geen opmerkingen: