Facebook-badge

woensdag 11 april 2012

Zeebrugge - Breskens/Harpa zeildoop !!!

Gisteren aan boord gekomen in Zeebrugge , onze bagage in de boot geladen, wandelingsken gedaan met Paavo en Harpa en nadien richting Blankenberge gereden . Hier zijn we dan op zoek gegaan naar Messi, de verloren gelopen galgo van Dirk Bauters. Zijn in de omgeving geweest van de plaatsen waar hij laatst gezien was. Ook richting jachthaven, omdat we van vroeger weten dat hier ook veel hondjes komen. In het terugrijden naar Zeebrugge ook eens de duinen ingestapt en van daaruit had je ook goed zicht op het strand. Maar denk eigenlijk ook niet dat hij daar zal gevonden worden.
Zijn ons aan het klaarmaken om straks te vertrekken naar Breskens. Zo'n 18 zeemijl. Met stroom mee en wind ZZW zullen we daar ongeveer 3,5 uur over doen (met windkracht 3 à 4). Ben echt nieuwsgierig hoe Harpa zich zal gedragen : haar eerste zeiltochtje !!!!
Zal voor alle zekerheid toch de zwemvestjes aandoen....
In Breskens laten we morgen de boot uit het water halen voor onderhoud : behandelen onderwaterschip tegen algen- en schelpenaangroei, opwaxen romp, motor nakijken etc.
De boot zal dan enkele dagen op de wal blijven liggen. Nadien ,  nog nieuwe buiskap (gedeelte staat er al op) + nieuwe zeilen die nog moeten geplaatst worden, zijn we er echt klaar voor!!!!

Geen opmerkingen: