Facebook-badge

donderdag 4 juni 2015

Nieuw zeilseizoen :

Vorige zondag zijn we met de auto aangekomen in Brest, Le Moulin Blanc.
Maandag naar de werf 'Brest Nautic', om de gedane onderhoudswerken en reparaties te bespreken.
Op onze nieuwe vlaggebrief staat voortaan GALGO ! De naamsverandering vonden we wel logisch. Onze 3 matrozen varen nu toch al enkele jaren met ons mee. En een beetje respect voor het vele werk dat ze hier aan boord leveren, verantwoordt dit ...😊
Dinsdag en woensdag hebben we nog één en ander te doen, en met windkracht 6 à 8, blijven we in de jachthaven. Het gefluit van de wind in de klapperende masten, maakt het duidelijk dat we weer echt aan boord zijn.
We maken wandelingen in Le vallon du Stang Alar, (   http://www.wiki-brest.net/index.php/Vallon_du_Stang-Alar).0 ook langs de Gr34, het fameuze kustpad, dat  we al een lange tijd kunnen volgen, en nog wel enkele 100 km, verder loopt.
Oceanopolis,  net hier, in de jachthaven is een bezoek waard.
www.oceanopolis.com
Een groot zeeacquariums met vooral het polaire pavillion,  het tropische pavillion, maar nog zoveel meer. De pinguïns,  de haaien....je ziet het allemaal van dichtbij.




En af en toe eens lekker gaan eten... hoort er ook bij....😊De foto's van onze eerste dagen hier in Brest volgen later.
Maar dit wou ik jullie al meegeven.
Mijn blog is terug geopend !
Nu maken we ons klaar voor vertrek Camaret sur-mer.  Wat vorig seizoen ons laatste zeiltripje werd, wordt nu ons eerste. ( in de omgekeerde richting dan)
Tot later...



Geen opmerkingen: